Bemutatkozás

Álomból közösségi iroda

Covid után született meg az igény arra, hogy ügyfeleim szeretnének személyesen is kapcsolódni, így KELL EGY HELY, ahol találkozhatnak. Mivel nem találtam ilyet, egy rövid piackutatást követően elindult a tervezés, majd a megvalósítás. A 2022-es évem célkitűzése az volt, hogy legyen egy tér, ahol a különféle eseményeknek, összejöveteleknek, üzleti célú találkozóknak van helye, így született meg a GreenWorking Közösségi Iroda.

Fontosnak tartom, hogy valamennyi vállalkozás a működését úgy alakítsa ki, hogy azt a lehető legfenntartható módon tudja végezni, az iroda is úgy üzemel, hogy a lehető legkevesebb ökológiai lábnyomot hagyjunk.

A Greenworking, mint zöld közösségi iroda kialakításával és működésével példát szeretnék mutatni a zöldülni vágyó intézmények, vállalkozások számára.

Az eszközök, berendezések nagyrésze más irodából átvett, felújított vagy karbantartott tárgy. Energiatakarékossági szempontból LED izzókra lettek cserélve az égőket, valamint környezetbarát megoldásokat mutatok be irodában. a Naturcleaning környezetbarát takarító és tisztítószerei találhatóak meg az irodában, fair trade jelzéssel ellátott kávét használok, valamint előnyben részesítem a helyi termelők termékeit, a helyben termett és előállított ételeket, így egy egész állvány áll rendelkezésükre a termékük megismerésére.

A növények, amelyek az irodát díszítik a Greenworking Közösségi Irodával szimpatizáló felajánlók ajándéka, megunt, felesleges vagy túlnőtt növények.

Zöld irodaként fontos a tudásátadás, így rendszeresen szervezek fenntarthatósági témában előadásokat, bemutatókat.

Az iroda Szolnok szívében található, kiválóan megközelíthető gyalog, rollerrel, tömegközlekedéssel, hogy mellőzzük az autó használatát. Egy több mint 100 éve épült társasház első emeletén található közösségi iroda, ahol munkaállomást, tárgyalót tudsz bérelni, de rendezvényteremként is kiválóan alkalmas.

Fekete Anikó

Fekete Anikó vagyok, elhivatott közösségépítő, fenntarthatósági szemléletű vállalkozásfejlesztő.

Nagy vágyunk vált valóra, ugyanis mi nyithatjuk meg Szolnok első közösségi irodáját. Fontos számomra, hogy legyen olyan tér, ahol kapcsolódni tudunk egymáshoz, tudást, tapasztalatot cserélhetünk, mindezt környezettudatos megoldásokkal, kellemes légkörben. 

Fekete Anikó
bolygonkesvarosunk
bolygonkesvarosunkdij
innovaciosdij

A Greenworking Iroda működése:

Akkor veszünk gépet, új berendezést, ha mindenképpen szükség van rá.

Környezetvédelmi tanusítvánnyal ellátott eszközöket vásárolunk és vásárláskor figyelünk az energiafelhasználásra. A gépek használatakor az eneriatakarékos beállítást preferáljuk, éjszakára, hétvégére, illetve ha nem vagyunk az irodába áramtalanítjuk őket.

Irodaszereink környezetbarát technológiával készültek, tollaink újrahasznosított anyagból, nyomtatást igyekezzük mellőzni, de ha mégis szükséges, akkor újrahasznosított papírt használunk.

Virágaink, zuzmóink bizonyítottan tisztítják a levegőt.

Csak azokat a helységeket fűtjük amiben tartózkodunk, éjszakára és amikor nem vagyunk az irodában levesszük a fűtést.

Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a szerves hulladékot komposztájuk.

Nyomon követjük, hogy mennyi hulladékunk keletkezik az irodában.

Kiadványok készítésénél a papírtakarékos szerkesztési alapeleket alkalmazzuk.

Olyan projekteket valósítunk meg, amely összhangban van a fenntartható fejlődéssel.